‘Bij Moore DRV ben je constant bezig met jezelf ontwikkelen’

  • 10 oktober 2018
  • Melvin Simonse - Senior staff audit

Melvin Simonse voelt zich bij Moore DRV in Goes als een vis in het Zeeuwse water. Als senior staff audit krijgt hij volop de ruimte om zich te ontwikkelen binnen zijn functie, maar zeker ook daarbuiten. Zo gaat hij in november altijd naar Contacta, een belangrijk netwerkevent voor Zuidwest-Nederland en Vlaanderen. ‘Op een beurs ontwikkel je snel je communicatieve skills.’

 

 

‘Als senior staff audit is geen dag hetzelfde. Ons team zit steeds weer bij andere cliënten. Gelukkig maar, want ik ben niet het type om altijd op dezelfde plek te zijn. Ik kom bij allerlei bedrijven in de regio over de vloer, van autodealers tot uienhandelaren. Dat vind ik ontzettend leerzaam. Door in contact te zijn met de ondernemer en zijn bedrijf weet ik waar de cijfers over gaan.

 

In mijn functie houd ik veel interviews met ondernemers. Tijdens die gesprekken bekijken we de processen in het bedrijf, zoals inkoop, productie en verkoop. Met al die informatie bouwen we vervolgens een dossier voor de jaarrekening. Laatst moesten we voor die gesprekken naar Duitsland, voor een internationaal bedrijf dat tractorvelgen en -banden produceert en verhandelt. Met de Duitse accountant van het bedrijf hebben we de jaarrekening doorgenomen. Dan kom je erachter dat het proces van opstellen in Duitsland toch anders werkt. Het is interessant om dat mee te mogen maken.

 

Toen ik zes jaar geleden als stagiair bij Moore DRV begon, kreeg ik net als alle nieuwe medewerkers meteen een mentor toegewezen. Je mentor helpt je bij vragen en bij je ontwikkeling. Het is een prettig idee om altijd bij iemand terecht te kunnen. Naast begeleiding van een mentor krijg ik allerlei trainingen om me persoonlijk en vakinhoudelijk te ontwikkelen, van communicatietraining tot vakinhoudelijke training en een jaarlijkse Summer Course.

 

Communicatieve skills ontwikkelen

Communicatieve skills zijn erg belangrijk in ons vak. Naast de cursussen om je kennisniveau bij te spijkeren leer je vooral veel door ervaringen op te doen en het simpelweg mee te maken bij een klant, want daar gebeurt het allemaal. Ook leer ik veel van de evenementen en projecten naast mijn dagelijkse werk. Zo stond ik dit jaar voor de derde keer op Contacta, de grootste netwerkbeurs in de regio Zeeland.

 

Door op Contacta te staan heb ik mijn communicatieve skills behoorlijk verbeterd. Ik weet nu veel beter hoe ik actief het gesprek kan aangaan met bijvoorbeeld studenten die afkomen op onze presentaties. Vorig jaar kwam ik een studiegenoot tegen die op zoek was naar werk. Ik hielp hem vervolgens aan een baan bij Moore DRV. Inmiddels werkt hij alweer een jaar bij ons. Daar doe ik het voor.

 

Omgaan met spanningen

Ook geef ik zelf presentaties. Ik sta graag voor een groep om de kennis die ik heb over te dragen. Dat deed ik vroeger al als voetbaltrainer bij Luctor Heinkenszand. Die vaardigheden wil ik blijven verbeteren. Dat doe ik bijvoorbeeld door presentaties te geven bij informatiebijeenkomsten op scholen. Bovendien organiseer ik op eigen initiatief interne cursussen over Audition, een softwarepakket voor het opstellen van jaarrekeningen. Door vaker voor een groep te staan leerde ik om beter om te gaan met stress. Waar het de eerste keer nog spannend was, wist ik me de keren erna veel beter een houding te geven waardoor mijn presentaties nu veel krachtiger zijn.

 

Natuurlijk netwerken

Dankzij Contacta gaat ook het netwerken me een stuk natuurlijker af. Daarbij is het belangrijk hoe je je presenteert. Op de beurs kun je ineens in contact komen met een ondernemer die vraagt waarom je nou juist voor Moore DRV moet kiezen of wat Moore DRV uniek maakt. Het heeft me leren denken over waarom ik voor Moore DRV zou kiezen en hoe ik dat kan uitdragen.

 

Ik vind dat een ondernemer moet kiezen voor Moore DRV omdat we een flink kantoor zijn met enorm veel kennis in huis en dat ook heel ver is met digitalisering. Anderzijds vind ik Moore DRV dichtbij en open, omdat we veel vestigingen in de directe omgeving hebben en onze cultuur informeel is. Die combinatie maakt Moore DRV naar mijn idee een topkantoor, ook voor medewerkers. Er wordt ontzettend veel georganiseerd: van hardloopwedstrijden en bedrijventoernooien tot een rondje karten of een tweedaagse reis naar het buitenland. Zelf zit ik in de personeelsvereniging van onze vestiging. Ik vind het belangrijk om mijn collega’s ook op een informele manier te zien. Dat maakt het samenwerken leuker en makkelijker.

 

Leren leiding geven

Waar ik uiteindelijk ’s ochtends mijn bed voor uit kom is het teamwerk. Ik kan er veel voldoening uit halen als we samen voor een cliënt een goed dossier bouwen. Dat teamgevoel vind ik typerend voor Moore DRV. Zelf neem ik graag initiatief en heb ik vaak een leidende rol in het team. Vroeger op het voetbalveld nam ik als verdediger ook al altijd de leiding. Een leider moet vooral goed kunnen luisteren en zijn team op het juiste spoor zetten. Ik hoef niet perse zelf te scoren. Wel moet ik leren vaker taken uit handen te geven.

 

Als ik vijf jaar in de toekomst kijk, dan zie ik mezelf als adviseur in de samenstelpraktijk. Dan kan ik al mijn vaktechnische, communicatieve en leidinggevende vaardigheden inzetten om naast de ondernemer te staan en samen met hem zijn onderneming aan de voorkant bij te sturen. Het lijkt me geweldig om op die manier nog meer waarde te kunnen toevoegen.’

 

Blog Melvin Simonse

Wie is Melvin?

Naam: Melvin Simonse
Functie: Senior staff audit
Werklocatie: Goes
Bij Moore DRV sinds: januari 2012
Ambitie: groeien tot sparringpartner van ondernemers

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij Moore DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze recruiters

recruiter in accountancy
Ylva Spiekerman van Weezelenburg

Recruiter

y.spiekerman@drv.nl

+31 6 46058268

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited