De werkweek van Relatiebeheerder Jacky Quint

  • 4 mei 2018
  • Jacky Quint - Relatiebeheerder

Jacky Quint is Relatiebeheerder bij Moore DRV in Rotterdam en heeft bijna haar AA titel behaald. Ze heeft bijgehouden wat ze gedurende een week allemaal doet.

 

Maandag: de week gaat weer van start

Maandagochtend stap ik om 08:00 uur in de auto richting kantoor. Ik ben werkzaam op de vestiging in Rotterdam, één van de dertien kantoren van Moore DRV. Het valt deze morgen mee met de files, dus ben ik iets over 08:30 uur op kantoor. Ik begin mijn dag met een kop koffie en ik neem mijn e-mail door.

Ik ben vandaag heel de dag op kantoor om een aantal lopende zaken af te ronden. Uit ervaring weet ik dan een werkdag razendsnel voorbij vliegt en het vaak binnen no-time 17:30 uur is, snel aan de slag! ’s Ochtends heb ik een kennismakingsafspraak met een potentiele cliënt. Deze afspraak heb ik samen met mijn collega Danielle van Heusden (Fiscalist). Tijdens het gesprek vertel ik over Moore DRV Pro en laat ik de demo van het dashboard met financiële informatie zien. We bespreken welke prestatie indicatoren (KPI’s) de cliënt nodig heeft bij het sturen van de onderneming en het kunnen nemen van de juiste beslissingen.

 

Dinsdag: op bezoek bij een cliënt

De dag start met een bezoek aan een cliënt in de Bilt. Ik ga samen met mijn collega Stefan Vermeulen, Assistent Accountant, om een start te maken met het samenstellen van de jaarrekeningen 2017. Op dinsdag is het altijd druk op de weg, dus we besluiten vroeg te vertrekken. Voor Stefan is het de eerste keer dat hij mee gaat naar deze cliënt, dus in de auto praat ik hem bij. Eenmaal aangekomen in de Bilt stel ik Stefan voor en drinken we samen met de controller van het bedrijf eerst een kop koffie. Hij praat ons bij over de ontwikkelingen en bijzonderheden. Nadat we alle informatie en stukken hebben gekregen, gaan we aan de slag. We werken de hele dag op locatie bij de cliënt. Erg prettig, want als we vragen hebben, kunnen we die direct stellen en krijgen we meer ‘feeling’ met de organisatie.

 

Woensdag: zakelijk en privé een goede band met ondernemers

Ik heb om 08:30 uur een afspraak bij een cliënt om de benodigde stukken voor de jaarrekeningen op te halen. De jaarrekeningen worden door een Assistent Accountant op kantoor uitgewerkt. Ik heb vorige week een zogenaamde PBC-lijst (PBC staat voor Prepared By Client) toegestuurd, zodat duidelijk is welke stukken en specificaties wij nodig hebben bij het samenstellen van de jaarrekening. Ik drink samen met de controller en de eigenaar een kop koffie om bij te praten. We hebben het niet alleen over de onderneming, maar ook over privézaken. Ik kom nu al meer dan vijf jaar bij deze cliënt, dus ik ken de mensen goed. Verder bespreken we de bijzonderheden en ontwikkelingen in 2017 en de toekomstplannen. Rond 10:30 uur vertrek ik weer richting kantoor.

Vandaag lunch ik samen met collega’s in het bruine café op ons kantoor. Daarna ga ik aan de slag met lopende dossiers en werk ik bespreekpunten af. Ook loop ik een paar keer naar de derde verdieping om met collega’s van de fiscale praktijk te sparren. Ik voer regelmatig overleg met fiscale collega’s over onderwerpen als vennootschaps-, omzet- of inkomstenbelasting. Het is prettig dat bij Moore DRV vakspecialisten en adviseurs werken die ik altijd kan benaderen voor vragen.

 

Donderdag: laagdrempelige sfeer en mentorgesprekken

Vandaag staat er weer een dag op kantoor gepland. Assistent Accountant Meral Dongel start met de jaarrekeningen waarvan ik gisteren de stukken heb opgehaald. Ze kent de cliënt niet, dus we nemen eerst samen de voorbereidings- en planningsfase door. Ik praat haar bij de activiteiten, aandachtspunten en ontwikkelingen bij de ondernemer. Om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het bij Moore DRV gebruikelijk om bij elkaar binnen te lopen als we vragen hebben. Zo komt Meral regelmatig even binnenvallen en help ik haar. Die laagdrempeligheid vind ik zelf erg fijn.

 

POP

’s Middags heb ik een gesprek over de voortgang van mijn praktijkstage met Evelien van den Berg, directrice van kantoor Rotterdam. In september 2017 heb ik mijn opleiding tot AA-accountant theoretisch afgerond, maar om de AA-titel te krijgen is ook het afronden van de praktijkstage een vereiste. Tijdens het gesprek bespreken we mijn voortgang, de opdrachten die komende tijd gepland staan en ontwikkelpunten. Evelien is naast begeleider voor mijn praktijkstage, ook mijn mentor bij Moore DRV. Iedere collega bij Moore DRV heeft een mentor die je coacht bij het ontwikkelen van je talent. Evelien is dus mijn eerste aanspreekpunt en begeleidt mij bij werkzaamheden, maar ik kan ook bij haar terecht als er privé iets is.

 

Vrijdag: op naar het Oosten, weer eens wat anders

Deze vrijdag is anders dan anders: ik ga op bezoek bij een cliënt in de buurt van Almelo. Ik ga hierheen samen met Gerben Maarleveld, Partner en Fiscalist. De cliënt gaat een samenwerking aan met een andere partij en er staat een bespreking gepland waar beide partijen aanwezig zijn. De cliënt heeft ons gevraagd om aan te sluiten, mee te denken en te adviseren. We bespreken verschillende onderwerpen zoals oprichting van nieuwe vennootschappen, de structuur, overeenkomsten en verschillen tussen de partijen. Dit soort besprekingen zijn heel leerzaam! Net na de middag rijden we weer terug naar Rotterdam. De lunch is er echter bij ingeschoten dus we rijden nog even langs de Burger King, het is immers vrijdag.

 

Zaterdag: een dag vol zon en tennis

Weekend! Helaas kan ik deze zaterdag niet uitslapen, want ik moet vroeg aanwezig zijn bij LTC Rhoon. Ik speel samen met vier vriendinnen voorjaarscompetitie tennis. Afhankelijk van het aantal banen en de duur van de wedstrijden, kan de dag soms lang duren. Dit keer was dat niet erg, want de zon heeft heel de dag geschenen. We sluiten de dag af met een 4-1 winst!

Zondag: vrienden aanmoedigen tijdens de marathon van Rotterdam

Vandaag is de Marathon van Rotterdam. Ik doe zelf niet mee, maar ik vind het ieder jaar weer super leuk om te kijken en natuurlijk om iedereen aan te moedigen. Zeker nu het zonnetje schijnt. Naast wat familie en vrienden zijn er ook twee Moore DRV.teams die van start gaan en meedoen met de estafetteloop. Deze zondag is een mooie afsluiting van mijn weekend!

 

Heb ik je interesse gewekt?

In dit artikel beschrijf ik slecht één week in de echte economie bij Moore DRV. Natuurlijk ziet niet iedere week er hetzelfde uit, maar ik denk dat het een goed beeld geeft van het werk en de sfeer op kantoor. Ik vind vooral het persoonlijke karakter heel bijzonder. Een praatje met elkaar maken, samen lunchen en elkaar helpen. Moore DRV is een collegiale en informele club. Daarnaast krijg je alle vrijheid om kansen te pakken en om je te ontwikkelen. Zo is er veel aandacht voor jouw professionele en persoonlijke groei. Zo kun jij jouw talenten ontwikkelen.

 

Relatiebeheerder Jacky Quint

Wie ben ik?

Naam: Jacky Quint
Functie: Relatiebeheerder
Werklocatie: Rotterdam
Bij Moore DRV sinds: januari 2012
Dit zullen collega’s over mij vertellen: ‘Gezellig, collegiaal en ambitieus’
Dit is wat collega’s vaak niet over mij weten: ‘Dat ik vroeger al eens stage heb gelopen bij Moore DRV (tijdens mijn studie HBO Bedrijfseconomie).

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij Moore DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze recruiters

recruiter in accountancy
Ylva Spiekerman van Weezelenburg

Recruiter

y.spiekerman@drv.nl

+31 6 46058268

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited