‘DRV helpt mij als young professional verder te ontwikkelen’

  • 24 maart 2020
  • Jurgen Vos - Assistent accountant

Na een studietraject van vijf jaar stond Jurgen Vos te trappelen om aan de slag te gaan als assistent accountant in de samenstelpraktijk bij DRV. ‘Ik had behoefte om de boeken aan de kant te leggen en werkervaring op te doen tot ik zeker weet welke richting ik op wil. Bij DRV krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen.’

‘Ik heb een bachelor in de bedrijfseconomie gedaan en een master in de gedragseconomie. Die opleidingen zijn vrij breed en sluiten niet direct aan op de accountancy. Daarom is het belangrijk dat ik nu een gerichte studie zoek, waarmee ik me verder ontwikkel. Maar na al die theorie op de universiteit wilde ik eerst ervaring opdoen in de praktijk en leren hoe je bijvoorbeeld jaarrekeningen opstelt.

Via de Contacta, een jaarlijkse netwerkbeurs in de Zeelandhallen in Goes, kwam ik terecht bij DRV. De manier waarop het bedrijf zich presenteerde, sprak me heel erg aan. Met name de kenmerken, zoals de goede werk-privébalans en de laagdrempeligheid, klonken me goed in de oren; dat collega’s elkaar ondersteunen en dat het geen ellebogenwerk is, zoals je dat vaak ziet in de accountancy.

 

Volop ruimte om te ontdekken

Bekenden van me die bij DRV werkten, waren meer dan lovend over het bedrijf, dus stuurde ik een open sollicitatie. Ik had nog geen ervaring, maar mocht op gesprek komen en ze waren ervan overtuigd dat ik geschikt was voor de rol van assistent accountant. Mijn collega’s hielpen me in mijn eerste dagen goed op weg. Ze gaven mij de nodige instructies en leerden me werken met de software.

Ik kreeg volop ruimte om te ontdekken hoe alles werkte. Door gewoon te beginnen en meters te maken, pakte ik de werkzaamheden vrij snel op. Als ik vragen heb, kan ik die altijd stellen aan de vier andere young professionals met wie ik in een kamer zit. Daarnaast heb ik een mentor toegewezen gekregen, die in het kantoor naast me zit en bij wie ik altijd binnen kan stappen als ik ergens niet uitkom.

 

Mentor om mee te sparren

Met mijn mentor spar ik regelmatig over mijn ambities en de mogelijkheden om me verder te ontwikkelen binnen DRV. Hij helpt mij na te gaan met welke studie ik waar terecht kan en kijkt ook echt naar wat ík belangrijk vind en graag wil. Dat is fijn. Omdat ik al twee studies heb gevolgd en mijn master niet aansluit op het werk dat ik nu doe, vind ik het des te belangrijker dat ik een goede keuze maak.

Naast de begeleiding in het bepalen van mijn verdere loopbaan, stimuleert DRV mijn ontwikkeling ook door voor de nodige uitdaging te zorgen in mijn huidige werkzaamheden. Ik krijg steeds complexere werkzaamheden  en kan daardoor echt stappen maken. Dat houdt me scherp en zorgt voor meer werkplezier.

 

Horizon verbreden en blijven ontwikkelen

Van november tot februari was ik vier dagen per week gedetacheerd bij een bank om daar nieuwe ervaringen en kennis op te doen. Ik reviseerde daar de verstrekte financieringen: door ze te beoordelen op basis van kengetallen uit de recente jaarcijfers en eventuele externe factoren die van invloed waren. Ook op die manier biedt DRV mij de kans om mijn horizon te verbreden.

De komende vijf jaar wil ik net zo hard blijven ontwikkelen als ik in mijn eerste jaar bij DRV heb gedaan. Er valt nog zoveel te leren en ik wil nog veel complexere werkzaamheden uitvoeren. Zo hoop ik op een nog hoger niveau te komen. Het zou mooi zijn als ik tegen die tijd een richting heb gekozen en een bijpassende opleiding. Maar die deadline wil ik mezelf niet te hard opleggen. Flexibiliteit is ook belangrijk.’

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited