Een heuse beklimming

  • 3 april 2019
  • Marco Kemmeren - Senior accountant management

Marco Kemmeren, 43 jaar jong en Senior Accountant Manager bij DRV in Oosterhout, is een fanatiek fietser. In november 2018 ging hij van start met Management Development Programma van DRV. ‘Ik vergelijk mijn deelname aan het Management Development Programma met het beklimmen van een Alpen Col of Pyreneeënreus’.

 

“Het vergt een lange tijd aan training om een serieuze berg goed (en snel) te beklimmen. Dat geldt ook voor het goed managen van een afdeling. De samenstelafdeling van DRV in Oosterhout in mijn geval. Je doet veel training en oefening op in de praktijk, maar voor de puntjes op de spreekwoordelijk i, is een speciaal daarvoor opgezet programma natuurlijk ideaal.

 

Verder ontwikkelen van management- en ondernemerscapaciteiten

Dus toen DRV de diverse leiderschapstrajecten aanbood voor de medewerkers wilde ik daar koste wat kost bij zijn. Ik heb een pitch voorbereid die ze niet konden weigeren en na een goed en duidelijk commitment gesprek ben ik geselecteerd als een van de deelnemers aan het MDP.

 

Mijn redenen om deel te nemen aan het MDP zijn voornamelijk het verder ontwikkelen van mijn management- en ondernemerscapaciteiten, het leren van andere managers en persoonlijke groei. Mijn leerdoelen en wat ik wil bereiken met dit traject sluiten daar ook op aan: het verder ontwikkelen van mijn persoonlijke leiderschapsstijl en het met flair, sfeer en spontaniteit coachen en beïnvloeden van collega’s en cliënten. Maar ook wil ik nagaan of de stap tot directie van DRV binnen mijn mogelijkheden ligt.

 

Kick-off Management Development Programma met boksclinic

Wij zijn na een kennismaking met de andere deelnemers gestart met een inspannende boksclinic. Wanneer we met bokshandschoenen tegenover elkaar staan reageren we in veel gevallen instinctief. Onze primaire stijl van communiceren onder druk wordt hierdoor snel zichtbaar. Boksen als metafoor biedt daarom naast plezier, verrassend veel inzichten in hoe we communiceren. We kregen in een korte tijd zicht op: kun je eigen grenzen aangeven en grenzen ontdekken? Hoe kun je in je eigen kracht staan? Hoe reageer je op anderen en hoe reageren anderen op mij? En wat voor invloed heeft een spannende situatie op mij? Het sporten maakt me fanatiek, wat ook nog eens vergroot wordt onder de druk van het onbekende. Het was daarbij interessant om te zien hoe de anderen hiermee omgingen.

 

Lead self, others en business

Het verdere programma bestaat uit drie onderdelen: lead self (hoe haal je het beste uit jezelf, vergroten van je persoonlijk leiderschap), lead others (hoe haal je het beste uit de ander, ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden) en lead business (verbeteren van businessresultaten). In een volgende column ga ik in op mijn ervaringen tijdens de trainingsdagen.”

 

Lees hier de volgende blog van Marco: ‘De beklimming gaat door!’

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

recruiter in accountancy
Ylva Spiekerman van Weezelenburg

Recruiter

y.spiekerman@drv.nl

+31 6 46058268

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited