Hoe ziet de fiscale praktijk bij Moore DRV eruit?

  • 20 juni 2018
  • Mariëlle Spuijbroek - Vennoot & fiscalist

Mariëlle Spuijbroek Partner, Fiscalist en Voorzitter van Fiscaal Bureau Vaktechniek is na bijna 20 jaar nog steeds werkzaam bij Moore DRV: haar eerste werkgever. Na alle fiscale functies te hebben doorlopen en te zijn doorgegroeid als partner, heeft ze een goed beeld kunnen vormen van waar ze met haar fiscale praktijk naartoe wil. Ze geeft dan ook graag een kijkje in de fiscale praktijk en deelt haar visie om ook anderen voor het vak te interesseren.

 

Complexe opdrachten

“Onze fiscalisten beantwoorden alle fiscale vraagstukken die cliënten, maar ook collega’s hebben naar aanleiding van hun werkzaamheden. Denk aan vragen op het gebied van herstructureringen, nalatenschap, transfer pricing, btw en internationale vraagstukken. In de fiscale praktijk hebben we een aantal fiscalisten die gespecialiseerd zijn in een specifiek onderwerp. Als adviseur kun je dan ook echt van betekenis zijn voor cliënten en word je al snel ingeschakeld bij complexe opdrachten.

 

Loopbaan

Maar voor het zover is, zal je eerst een aantal andere functies hebben doorlopen. Zo kun je bij Moore DRV al beginnen als werkstudent als je studeert aan een Universiteit. Je begint dan met relatief eenvoudig uitzoekwerk, zoals de voorbereidingen voor de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. Ben je een topper en ben je afgestudeerd, dan word je een baan als junior belastingadviseur aangeboden. Je wordt Register Belastingadviseur (RB) bij de beroepsorganisaties en gaat een tweejarige opleiding volgen bij de RB Academy. De werkzaamheden bestaan vanaf dat moment uit het beantwoorden van vragen van collega’s, het herkennen van signalen bij cliënten en bezwaarschriften maken. De volgende stap is dat je een keuze gaat maken in welke richting je jezelf wil gaan specialiseren. Daarna kun je doorgroeien naar de functie belastingadviseur.

Laat je zien dat je ook leiderschapsvaardigheden hebt, dan ga je een traject doorlopen om jouw kwaliteiten verder te ontwikkelen. Dit is de voorbereiding voor de functie manager (specialist). Heb je een duidelijke visie en beschik je over ondernemerscapaciteiten, dan kun je uiteindelijk doorgroeien tot senior manager, directeur of vennoot.

 

Signaleren

Doordat we dichtbij de ondernemer staan pikken we vaak signalen op van situaties die aandacht behoeven. Bijvoorbeeld een cliënt die in ondertrouw is gegaan, maar nog niet de huwelijkse voorwaarden heeft geregeld. En vragen die niets voor lijken te stellen, kunnen we goed inschatten en grotere vraagstukken onderkennen. Dit is natuurlijk best bijzonder. We vragen medewerkers om zichzelf te specialiseren in een bepaald vakgebied, maar dat betekent niet dat je hele dagen met dezelfde materie bezig bent van achter jouw computer. Juist het persoonlijke contact met cliënten is belangrijk om de uiteenlopende situaties goed in te kunnen schatten.

 

Multidisciplinair

Binnen Moore DRV besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Ik kan wel zeggen dat ik echt alle ruimte heb gekregen om mezelf te bewijzen, te leren en ook mee te denken bij belangrijke vraagstukken en projecten. Toch zie ik de functie van fiscalist ook veranderen. Zo zal het menselijke contact nog meer bovenaan komen te staan. De relatiebeheerder moet een hele goede generalist zijn die het vertrouwen krijgt van zijn/haar cliënt en het vertrouwen heeft om fiscale specialisten in te schakelen. Dus veel meer multidisciplinair, eigenlijk zoals je ook in de zorg ziet. Een fiscalist kan best in Zeeland werken, terwijl de cliënt in Naaldwijk zit.

 

Eigen inbreng

Bij Moore DRV kun je je eigen koers bepalen. Er is heel veel vrijheid voor je eigen inbreng en mening. Ook al worden we steeds groter met allerlei regeltjes, dat verandert niet. Door te laten zien wat je kunt, krijg je die vrijheid om te handelen en te acteren. Je mag over werkelijk alles meedenken en je inbreng wordt altijd gewaardeerd. Je bepaalt daarmee ook de toekomst van Moore DRV. Een van onze belastingadviseurs heeft ooit het idee geopperd om een jong fiscalisten overleg te introduceren. Tijdens dit overleg, dat vier keer per jaar plaatsvindt, komen alle adviseurs van de verschillende vestigingen samen. Je leert elkaar zo beter kennen en kunt ook kennis met elkaar delen. Het geeft gelijk aan dat we erg sociaal zijn.

 

Sfeer van een klein kantoor

Ondanks dat we geen administratiekantoor zijn, is er nog wel het gevoel van een klein kantoor. Het menselijke blijft, maar we zijn wel sterk gericht op kwaliteit. We zijn geen cowboys en blijven ‘Stilletjes een van de beste kantoren van Nederland’, daar moeten we wel in blijven investeren. Dat begint bij goed personeel.”

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij Moore DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze recruiters

recruiter in accountancy
Ylva Spiekerman van Weezelenburg

Recruiter

y.spiekerman@drv.nl

+31 6 46058268

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited