Ik kom zelf uit die echte economie

  • 27 november 2017
  • Demi Moison - Controleassistent

Demy Moison werkt als Controleassistent bij DRV Accountants & Adviseurs in Goes naast haar opleiding tot Accountant op de Nyenrode Business Universiteit. DRV’s slogan over werken in de echte economie, spreekt haar zeer aan: “Mijn ouders hadden verschillende cafés. Als kind ging ik in het bedrijf van mijn ouders werken, dus ik weet precies hoe die echte economie eruit ziet.”

“Al vanaf de middelbare school werk ik graag met cijfers. Daarnaast liggen communicatie en het persoonlijk contact met mensen mij erg, dat merkte ik al snel in de horeca. In de accountancy kun je dat perfect combineren.

 

Afwisselend en energiek

Ik ben nog redelijk jong. Ik zie nu geen leven voor mij van elke dag half negen naar hetzelfde kantoor gaan. Ik hou enorm van afwisseling, en dat krijg je in de controlepraktijk bij DRV. De ene week zit je bij een autobedrijf, de week erna bij een productiebedrijf en vervolgens zit je bij een school voor de controle van de jaarrekening. Je ziet heel veel verschillende soorten bedrijven, het is elke week weer anders. Ik vind het heel leuk dat je bij cliënten komt. Daar krijg ik energie van. Op andere afdelingen heb je dat minder. In de samenstelpraktijk heb je natuurlijk ook wel cliënten, maar daar ga je minder snel naar toe, je werkt daar veel meer vanuit kantoor.

 

Van kennismakingsgesprek naar meeloopdag

Vorig jaar 1 september begon ik bij DRV. Ik had mezelf al redelijk vroeg opgegeven voor de studie Bachelor of Science in Accountancy op Nyenrode, namelijk al in november het jaar daarvoor. Ik wist gewoon al zeker dat ik deze opleiding wilde gaan doen. In januari werd ik benaderd door DRV omdat Nyenrode mij op de lijst van startende studenten had gezet, deze lijst kunnen de accountantskantoren zelf opvragen bij het Nyenrode. Eerst een kennismakingsgesprek, en daarna een meeloopdag. Toen is het balletje gaan rollen. Ik mocht in oktober al bij de eerste cliënt langs, en nu zit ik regelmatig bij ondernemers. Er zit vaak wel een korte periode tussen, en dat is fijn om wat extra werk in te halen.

 

Een bewuste keuze

Ik koos bewust voor DRV, ik had meerdere opties. Vanaf het moment van binnenkomst voor het kennismakingsgesprek, voelde ik dat het er hier anders aan toe ging. Iedereen bij DRV is toegankelijk in de dagelijkse gang van zaken. Je kunt ook gewoon bij een partner binnenlopen, uiteraard wel met een belangrijke vraag, maar de deuren staan bij iedereen open. Dat is gewoon hoe het hier werkt.

 

Meedenken met je studie

DRV heeft er een aantal jaar geleden voor gekozen om binnen de controlepraktijk geen controles meer uit te voeren op beursgenoteerde bedrijven. Het is daarom een bewuste keuze van DRV niet bij de Big Four kantoren te horen maar qua kwaliteit en cliënttevredenheid stilletjes een van de beste kantoren van Nederland te zijn. Bij DRV krijg je de tijd en de gelegenheid om je studie ernaast te doen om zo deze kwaliteit te kunnen leveren. Mijn collega’s en mentor zijn daar oprecht in geïnteresseerd. En ze bieden de mogelijkheid om het ook te halen. Bij klasgenootjes hoor ik dat niet elk kantoor er rekening mee houdt dat jij morgen een tentamen hebt. Als er bijvoorbeeld nog werk op de plank ligt, dan zeggen ze bij DRV: dat hoeft vanavond niet want jij hebt morgen een tentamen. En als je het tijdig aangeeft, kun je ook de dag voor je tentamen vrij vragen.

 

De echte economie

Bij DRV gaan we realistisch met zaken om. Dat is voor cliënten heel fijn, want ze weten wat ze aan je hebben. In de controlepraktijk komen wij nadat de cijfers zijn opgesteld. Die zijn al gemaakt en wij komen het alleen controleren op volledigheid en juistheid. Soms zijn de zaken niet altijd even mooi. Dan vertellen we geen mooie verhaaltjes, we geven gewoon de werkelijkheid. Onze cliënten waarderen dat, want daar kunnen ze op bouwen.

 

Je staat niet alleen bij DRV

Een groot voordeel van DRV is dat het een hele jonge organisatie is, met veel jonge mensen. Kom je bij DRV werken, dan heb je collega’s die óók studeren en snappen wat je meemaakt. Ze zitten in hetzelfde traject, maar een paar jaar hoger. Ze weten precies hoe het ritme tussen studie en werk is. Bij DRV ben ik er zeker van dat ik mijn titel ga halen.”

 

Demy Moison controleassistent bij DRV

Paspoort Demy Moison

Naam: Demy Moison
Functie: Controleassistent
Werklocatie: Ik ben werkzaam voor kantoor Goes
Bij DRV sinds: Ik ben in september 2017 in dienst getreden bij DRV
Dit zullen collega’s over mij vertellen: Spontaan, kritisch, leergierig en nieuwsgierig (af en toe een beetje té nieuwsgierig)
Dit is wat collega’s vaak niet over mij weten: Ik heb een tweelingbroer en ik voetbal.

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited