‘Ik mag bij DRV van alles ontdekken’

  • 15 april 2020
  • Kim Cock - Staff audit

Kim Cock (24) switchte van de voltijd hbo-opleiding Accountancy naar de duale variant. In deze combinatie van werken en leren doet ze bij DRV Accountants & Adviseurs veel praktijkervaring op. ‘Ik leer sneller, haal hogere cijfers en heb tegelijkertijd betaald werk.’

 

‘Na mijn mbo-opleiding Bank en Verzekeringswezen startte ik op mijn eenentwintigste met hbo Accountancy. Ik wilde graag doorleren, maar ook werken. Daarom besloot ik na een jaar het assessment voor de duale opleiding te doen. Die bestaat uit drie keer vijf maanden studie en drie keer vijf maanden praktijk. Perfect voor mij!

 

Zelf ontdekken

Bij het assessment zat een recruiter van DRV Accountants & Adviseurs. Dat contact voelde meteen goed, heel ontspannen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik daarna solliciteerde bij DRV. Het gesprek had ik met twee partners. Wat was ik zenuwachtig! Maar dat bleek nergens voor nodig. Het was een fijn gesprek over mij als persoon. En het maakte niet uit dat ik nog niet wist of ik audit of de samenstel wilde doen. Dat mocht ik bij DRV zelf gaan ontdekken!

 

Goede begeleiding

Mijn eerste periode bij DRV werkte ik op kantoor bij DRV in Oosterhout op de samenstelafdeling. In het begin had ik geen idee waar ik mee bezig was. Op school leer je een journaalpost maken op papier. Maar dan zie je niet wat er dan echt gebeurt op de balans. Die praktijkervaring heeft ervoor gezorgd dat mijn studieresultaten flink zijn verbeterd. Ook omdat de begeleiding goed was. Ik deelde een kamer met Lisette, die 20 jaar ervaring heeft en me altijd kon helpen.

 

Blijven leren

Momenteel zit ik in mijn tweede periode en heb ik bewust gekozen om ervaring op te doen in de auditpraktijk. Zo kan ik beide stromingen (samenstellen of controleren) ontdekken, en weet ik zeker welke van de twee het beste bij me past: audit.
Als staff audit zit ik meestal bij klanten, maar ook nu ben ik gekoppeld aan iemand met meer ervaring. Al moet ik vijf keer hetzelfde vragen: het kan. Dat geeft me de veiligheid en het vertrouwen om te blijven leren. Vergeleken met mijn medestudenten krijg ik meer verantwoordelijkheid en mag ik complexere taken doen. Elke dag leer ik iets nieuws en ik krijg alle kansen om te groeien.

 

Werken in de echte economie

Wat ik ook  interessant vind is dat we werken voor grote mkb-bedrijven, van een hotel of productiebedrijf tot een hr-dienstverlener. Ik heb nauw contact met de mensen op de werkvloer en de ondernemer zelf. Ik sta dichtbij de praktijk, in de echte economie. Dat maakt je werk tastbaar. Laatst voerden we een controle uit bij een stichting die kleding inzamelt. Het is interessant om te zien hoe zo’n stichting werkt en wat er gebeurt met het geld. Er zit een hele operatie achter die trui die je doneert!

 

Tijd voor ontspanning

Nu ik controles doe en vaak bij bedrijven zit, maak ik soms lange dagen. Vanuit Breda, waar ik woon, ga ik nu regelmatig naar klanten in Zuid-Holland. Gelukkig wordt er rekening mee gehouden als ik ’s avonds een keer wil fitnessen. En als ik een tentamen heb, word ik naar huis gestuurd om te studeren. Maar tijdens het werk is er ook tijd voor ontspanning. We lunchen altijd samen en we hebben minimaal 4 keer per jaar wel een uitje zoals ijskarten, golfen of een barbecue. Bij DRV werken ook veel mensen van mijn leeftijd, dat maakt het extra gezellig.

 

Over 5 jaar

Ik heb net gehoord dat ik mijn tweede werkperiode ook heb gehaald. Daar ben ik natuurlijk superblij mee! De laatste werkperiode zou ik graag nog moeilijkere posten willen doen en zelf interviews afnemen. En daarna wil ik graag werken voor auditteam Noord-Brabant en mijn universitaire opleiding gaan halen. DRV betaalt dan mijn studie. Als je zelf aangeeft wat je wilt leren, is er ontzettend veel mogelijk.

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

recruiter in accountancy
Ylva Spiekerman van Weezelenburg

Recruiter

y.spiekerman@drv.nl

+31 6 46058268

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited