‘Ik voel me hier vrij om mijn eigen weg te kiezen’

  • 27 februari 2020
  • Tayfun Atceken - Gevorderd assistent accountant

Informeel en collegiaal, met alle ruimte om je te ontwikkelen. Zo omschrijft Tayfun Atceken de werksfeer bij DRV Accountants & Adviseurs. Voor de 26-jarige gevorderd assistent accountant is werken bij DRV een bewuste keuze. ‘Door de open sfeer kan ik me ontwikkelen op mijn eigen manier.’

 

‘Sinds twee jaar en zes maanden werk ik bij DRV Accountants & Adviseurs. Na mijn hbo-opleiding Accountancy startte ik op de vestiging Oosterhout. Ik heb het erg naar mijn zin. Niet in de laatste plaats omdat de werksfeer goed is. Je kunt bij iedereen binnenlopen voor vragen of een praatje. En collega’s zijn altijd bereid je te helpen. Dat laagdrempelige zit hier echt in de cultuur. Daardoor voel ik me op mijn gemak en presteer ik beter.

 

DRV past bij mijn karakter. Ik houd van samenwerken en samen problemen oplossen, zonder ellebogenwerk. Dan moet je je collega’s kunnen vertrouwen. Als je elkaar niet alleen als collega maar ook als persoon kent, dan gaat dat een stuk makkelijker. Daarom lunchen we samen, is er tijd voor een geintje en organiseren we ook buiten werktijd wel eens een activiteit zoals een voetbaltoernooi.

 

Gericht op ontwikkeling

In het samenstelteam werken we samen aan verschillende opdrachten. We zitten hier allemaal met z’n tweeën op een kamer. Jonge medewerkers zoals ik zitten altijd samen met een meer ervaren collega. Mijn kamergenoot Jan-Willem is AA accountant. Ik kan hem makkelijk dingen vragen. Bijvoorbeeld als ik voor grotere klanten met complexere vraagstukken bezig ben. Dan pakt hij een stoel erbij en komt naast me zitten. Zo leer ik sneller, begrijp ik waarom we dingen doen en hoe ik efficiënter kan werken.

 

Studierichting controlling

Naast leren van collega’s wilde ik ook nog verder studeren. Eerst wilde ik een gebruikelijke richting kiezen en AA of RA worden. Maar via via hoorde ik dat collega Ashley van een andere vestiging aan Nyenrode studeert en de advieskant op gaat. Ik raakte nieuwsgierig. En door de open sfeer bij DRV leg je makkelijk contact met andere vestigingen, dus ik belde haar op. En ik raakte enthousiast.

 

Lees hier de column van Ashley: ‘Ik krijg alle vrijheid in mijn ontwikkeling’

 

De kant die ik op wil is klanten adviseren op basis van dashboards met actuele bedrijfsinformatie, waardoor zij hun bedrijf beter en sneller kunnen bijsturen. Maar omdat niet veel jonge mensen deze route kiezen, was ik benieuwd wat mijn begeleider ervan zou vinden. Toen ik mijn idee aan partner Patrick Hausen voorlegde, vond hij het juist erg leuk om te horen. Ook omdat deze adviesdienst bij DRV steeds meer aandacht krijgt, nu en in de toekomst. Hij dwong me niet route van AA of RA te kiezen, maar dacht juist met me mee. Daar was ik heel blij om!

 

Vrijheid

Inmiddels ben ik begonnen op Nyenrode. Eens in de twee weken ga ik op vrijdag en zaterdag naar school. Dat is natuurlijk best pittig. Maar ook dan wordt er met je meegedacht om je week zo efficiënt mogelijk in te delen. Die vrijheid wordt gecreëerd voor je. Nu heb ik aangepaste werktijden. Dat vind ik best bijzonder. En zo houd ik ook nog tijd over om af en toe iets leuks met collega’s te doen.

 

Als ik in de toekomst kijk, dan zou ik over vijf jaar relatiebeheerder willen zijn. Nu ga ik nog maar af en toe naar klanten, maar tegen die tijd wil ik mijn eigen portefeuille met klanten die behoefte hebben aan advies op basis van actuele cijfers. Bedrijven in de echte economie, van een machinebedrijf tot een horecazaak: ik geloof dat er steeds meer vraag komt naar adviseurs die voor een bedrijf het verschil kunnen maken. Ja, ik zie wel kansen voor de toekomst.’

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

recruiter in accountancy
Ylva Spiekerman van Weezelenburg

Recruiter

y.spiekerman@drv.nl

+31 6 46058268

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited