‘Ik was meteen fan van de doorgroeimogelijkheden’

  • 8 april 2020
  • Roxan van Houten - Assistent accountant

Assistent accountant Roxan van Houten (21) is naar eigen zeggen altijd al goed geweest met cijfertjes. Nu volgt ze de deeltijd hbo-opleiding Accountancy. Daarvoor gaat ze een dag per week naar school en werkt ze vier dagen bij DRV Accountants & Adviseurs. ‘Ik leer veel in de praktijk en DRV betaalt ook nog eens mijn opleiding.’

 

‘De eerste keer dat ik bij DRV Accountants & Adviseurs binnenkwam was ik op zoek naar een stageadres voor mijn mbo-opleiding bedrijfsadministratie. Ik zocht een bedrijf in de buurt van Wouw, waar ik woon. Aan de hand van mijn sollicitatiebrief kon ik gelijk op gesprek komen. Wat direct opviel was de open sfeer, heel informeel. Daardoor voelde ik me meteen welkom.

 

Betaald doorstuderen via DRV

In het gesprek wist ik al snel dat ik bij DRV stage wilde lopen. Ook omdat ik erachter kwam dat de doorgroeimogelijkheden heel goed zijn. Ik kon na mijn mbo-diploma blijven werken bij DRV en betaald doorstuderen voor accountant. Dat zag ik wel zitten! Sinds een jaar werk ik bij DRV in Roosendaal en volg ik daarnaast de deeltijd hbo-opleiding Accountancy.

 

Leren werken met systemen

Als assistent accountant leer ik veel nieuwe dingen, zoals met verschillende systemen werken. Dat leer je op school niet. Ik boek facturen, verwerk bankmutaties, check kruisposten en controleer of lonen goed ingelezen zijn in het systeem. Als er verschillen zijn, vind ik het leuk om vervolgens uit te zoeken waardoor een fout is ontstaan. Ik zit hier dus wel op mijn plek!

 

Op locatie leer je de klant kennen

Laatst ben ik voor het eerst mee geweest voor administratie op locatie. Ik vond dat best spannend. Je wilt het toch goed doen voor de klant. Maar het was ook leuk om eens op een andere plek dan kantoor te zijn. Het persoonlijke contact met de klant spreekt me aan. Daarom wil ik in de toekomst vaker naar bedrijven gaan. Zo leer je klanten beter kennen en kan je ook beter hulp bieden.

 

Werken en leren versnelt elkaar

Het mooie van een deeltijdopleiding is: je kunt de theorie meteen in de praktijk toepassen. En ik begrijp de leerstof beter door mijn ervaring. Als ik verder in mijn studie ben, wil ik ook jaarrekeningen gaan maken. Meer leren en dan doorgroeien. Als ik klaar ben voor een volgende stap, dan geef ik dat aan bij Sjef, mijn leidinggevende. Bij hem kan ik met vragen over werk terecht, maar ook voor persoonlijke zaken. Dat is een fijn gevoel.

 

Het gaat niet altijd over werk!

Wat ik bij DRV ook fijn vind is de gezelligheid. We lunchen samen, praten over voetbal, maken een grapje. En ik zit bij een klasgenoot op de kamer. Dat maakt het extra leuk. Afgelopen zomer deden we met twee teams mee met een volleybaltoernooi met een barbecue erbij. Sportief én gezellig, daar houd ik wel van. Het hoeft niet altijd over werk te gaan. Als ik mijn hbo-bachelor heb, dan wil ik nog voor AA-titel gaan. Ik ben voorlopig nog niet klaar met leren.’

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited