Leadership Development Programma DRV: van ambitie naar resultaat

  • 10 april 2019
  • Jeroen Boer - Senior accountant manager

Jeroen Boer, Extern Accountant en Senior Manager bij DRV in Oud-Beijerland, stapte afgelopen september letterlijk in de ring voor de kick-off van het Leadership Development Programma. ‘DRV biedt me de mogelijkheid om de komende 2 jaar met een leuke groep ervaren collega’s samen actief te werken aan onze persoonlijke doelen en de ontwikkeling van inspirerend leiderschap!’

 

Blijvend ontwikkelen

‘Werken in de echte economie is wat mij betreft jezelf voortdurend ontwikkelen en nooit klaar zijn met leren! In elke fase van je carrière maak je persoonlijke keuzes en zijn er situaties waar je mee moet (leren) omgaan. Ook de omgeving om je heen staat niet stil. Daarom vind ik het belangrijk om actief bezig te zijn met het realiseren van je persoonlijke ambities en hoe je hier invulling aan geeft.

 

Kick-off Leadership Development Programma met boksclinic

In september 2018 stapten we in de ring voor de kick-off van het Leadership Development Programma. Onder begeleiding van André de Klerk (bokstrainer) en Chelsey Heijnen (Europees bokskampioen junioren) starten we het programma met een intensieve boksclinic. Het doel? Kennismaken met de benodigde topmentaliteit om een goede leider te zijn: wat zijn je (persoonlijke) doelen? Wat moet je er voor doen (of misschien nog lastiger: er voor laten) om daar te komen? Wat is je strategie? Kortom: waar ligt jouw focus?

De boksclinic was een mooie kickstart van het programma dat ontwikkeld is voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van (senior) managers bij DRV. Aan de hand van 8 modules, bestaande uit groepssessies en individuele ‘coachcalls’, ga ik aan de slag met mijn ontwikkeling in inspirerend leiderschap. Door het leiderschapsprogramma verwacht ik nieuwe inzichten te krijgen in mezelf en in de toepassing van verschillende (nieuwe) leiderschapsstijlen. Mijn doel van dit traject is beter in staat te zijn om (meer) toegevoegde waarde te realiseren in onze dienstverlening. Bij zowel bestaande cliënten als bij nieuwe cliënten. En om collega’s te inspireren en te motiveren om zich te ontwikkelen.

 

Kleine veranderingen met een groot effect

Inmiddels heb ik in de eerste 6 maanden flinke stappen gemaakt. Ik vind het gaaf om te zien dat (soms ogenschijnlijk kleine) veranderingen in aanpak of gedrag, die in het programma aan bod komen, een groot effect hebben op samenwerking met klanten en (toekomstige) collega’s. Zo maak ik bijvoorbeeld, sinds de sessie met het thema “Presenteren met meer impact”, in sollicitatiegesprekken gebruik van gesprekskaarten met 6 specifieke thema’s. Ik heb gemerkt dat deze themakaarten meer interactie en hele leuke sollicitatiegesprekken met de kandidaten opleveren. Ik hoop dergelijke themakaarten op korte termijn ook in acquisitiegesprekken te kunnen gebruiken.

 

Soms ervaar je uiteraard ook hoe lastig het is om (eigen) gedrag te veranderen. Focus is dus belangrijk, want het is heel gemakkelijk om terug te vallen in aangeleerde gewoonten. Gelukkig heb ik nog een mooie periode voor de boeg om daar in het programma verder aan te werken samen met realisatietrainer Mario Bierkens en deze leuke enthousiaste groep!

 

Wil je meer weten over het leerzame programma: volg mij dan de komende maanden want ik neem jullie graag mij in mijn ervaringen.

 

Lees hier de volgende blog van Jeroen: ‘100% teamwork!’

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited