Met een lekkere poeier het water op

  • 13 mei 2020
  • Jan-Marien Nijsse - Senior staff audit

Een beetje tegenwind is perfect voor Jan-Marien. Windkracht 5 of 6 trekt hem naar het water. Met een lekkere poeier wil hij het water op. Dat is bijna een natuurkracht. Natuurlijk heeft hij een goede baan bij DRV en studeert hij aan Nyenrode Business Universiteit, maar wie lekker in zijn vel wil zitten, moet vooral de juiste prioriteiten te stellen. En durven dromen, bijvoorbeeld over een trans-Atlantische oversteek.

 

De rust, de vrijheid, de strijd met de elementen, voor Jan-Marien Nijsse is zeilen alles. En dat niet alleen. De samenwerking aan boord, leert hem veel over de samenwerking op zijn werk bij DRV. Daar werkt hij inmiddels een paar jaar. Direct na het vwo startte hij met een werk-leertraject. Dit betekent voor hem vier dagen werken en één dag per week naar Nyenrode Business Universiteit. Het doel is registeraccountant (RA) worden. Maar Jan-Marien heeft én krijgt de tijd. “Samen met mijn mentor bij DRV leer ik prioriteiten stellen. Ik ben een fanatiek zeiler. Dat betekent voor nu: iets langer studeren en iets minder feesten.”

 

 

Competitie in het water

Zijn fanatisme viel ook collega David van de Plasse op. Over fanatiek zeiler gesproken: David vatte het plan op om met een team mee te doen aan de eredivisie zeilen. Hij kocht een boot, DRV was bereid te sponsoren en natuurlijk scheepte ook Jan-Marien in. “Dat betekende iedere week trainen. Helaas was het resultaat minder dan we hoopten. Dit jaar was het plan opnieuw mee te doen, maar door de coronacrisis viel de competitie in het water.”

 

Je dromen najagen

Natuurlijk heeft Jan-Marien dromen. Over meedoen aan het Europees Kampioenschap J/70 en minimaal als goede middenmoter eindigen. En over het oversteken van de Atlantische Oceaan. Eén keer eerder probeerde hij het -hij kreeg er zelfs twee maanden verlof voor – , maar het team paste niet bij hem. Hij ging van boord in Kaapverdië. “Als die kans zich opnieuw voordoet, pak ik hem. Maar dan wel op een grote boot en team waarmee het klikt.”

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited