'Bij DRV krijg ik veel vrijheid, waardoor het perfect te combineren is met mijn studie'

  • 13 juni 2019
  • Denise Meulenberg - Junior adviseur corporate finance

Wil jij weten hoe het is om te werken in de echte economie bij DRV als junior adviseur Corporate Finance? Denise Meulenberg, 22 jaar oud en masterstudent aan de Erasmus Universiteit, vertelt over haar ervaringen als stagiair en werkstudent. ‘Bij DRV krijg ik veel vrijheid, waardoor het perfect te combineren is met mijn studie’.

 

Waarom Corporate Finance bij DRV?

In het derde jaar van mijn studie Financial Economics had ik ruimte om een stage te lopen. Hoewel ik wist dat ik graag richting de Corporate Finance wilde, had ik nog geen idee binnen welke organisatie. Het zien van alle stappen binnen een overnametraject en het idee hebben echt te kunnen bijdragen aan een team, waren voor mij belangrijke eisen. Op basis hiervan ging ik zoeken en kwam ik bij DRV uit: een laagdrempelige organisatie die zich grotendeels richt op het mkb en daardoor werkt voor klanten in de echte economie. Na een stage van vier maanden, ben ik hier gebleven als werkstudent voor twee dagen in de week. Ondertussen ben ik al weer drie jaar actief bij de Corporate Finance tak van DRV en heb ik al veel praktijkervaring opgedaan!

 

Snel interessante projecten oppakken

Als stagiair en/of werkstudent mocht ik al snel meedraaien met het team. Zo hielp ik een adviseur met de uitvoering van bijvoorbeeld een Due Diligence onderzoek of de begeleiding van een overnametraject. Denk daarbij aan het opstellen van een longlist of het doen van marktonderzoek. Ook komt het geregeld voor dat je als werkstudent zelfstandig een onderneming mag gaan waarderen. Tijdens zo’n traject werk je nauw samen met meer gevorderde adviseurs. Naarmate je meer ervaring krijgt, kan je ook grotere en/of andere trajecten oppakken. Dat houdt het werk leuk en uitdagend. Zo heb ik een tijdje geleden voor het eerst een financieringsmemorandum opgesteld, een nieuw onderdeel van mijn werkzaamheden als werkstudent!

 

Grote vrijheid

Het grote voordeel van werken bij DRV vind ik de vrijheid. Tijdens mijn studie werden colleges geregeld op het laatste moment verschoven of kwamen er bijvoorbeeld afspraken met mijn scriptiebegeleider tussendoor. Gelukkig is het nooit een probleem om met dagen te schuiven. Daarnaast kan ik altijd vrij te nemen in mijn tentamenweek, zolang ik het van tevoren aangeef. Afgelopen zomer kreeg ik zelfs 6 weken achter elkaar vrij om te gaan interrailen in Europa. Een unieke kans en fantastische ervaring!

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited