Samenstellen in de echte economie: Ambitie is pas het begin

  • 17 juli 2018
  • Martin Witt - Partner & Accountant

Wat wil je bereiken? Waar wil je heen? Welke stap wil je daarvoor nu zetten? Mijn collega’s in de samenstelpraktijk stel ik deze vragen regelmatig. Ook van mijn cliënten wil ik dat weten, zodat ik begrijp welke stip ze aan de horizon zien en ze daarin kan ondersteunen. Want naast het hebben van ambitie, moet je kansen benutten.

 

Net als veel collega’s bij Moore DRV, werkte ik eerder bij één van de grote accountancykantoren. Alles was daar goed geregeld, maar het bedrijf bleek voor mij te groot om van significante betekenis te kunnen zijn. Ik hou ervan om te creëren en iets op te bouwen. Niet alleen uitvoeren, maar ook iets bedenken.

 

Doorgroeimogelijkheden

Daarom startte ik mijn eigen kleine accountantskantoor samen met een vriend. Ik kon vooruit, maar merkte al snel dat ik verder wilde. Ik vind het belangrijk om een doel voor ogen te houden. Niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn. Met die ambitie kwam ik met Moore DRV in gesprek.

 

Ik begon bij Moore DRV met de wens om op termijn vennoot te worden. Vennoot worden bij een middelgroot accountantskantoor kan niet direct, maar het behoorde wel tot de mogelijkheden in de toekomst. Zo kwam ik in Breda terecht. Toen er in Sliedrecht onverwacht een positie vrijkwam, kon ik dat doel een jaar eerder dan gepland realiseren.

 

Ambitie wordt gewaardeerd

Een aantal van mijn collega’s hebben ook de ambitie uitgesproken om vennoot te worden. En daar steun ik ze van harte in. Ik geef ze kansen om ervaring op te doen en zich te bewijzen. Uiteraard mogen ze fouten maken, want daar leren ze van. Aan mensen met een drive en ambitie hebben we nooit genoeg, want zij geven juist betekenis aan onze organisatie.

 

Kansen krijgen

Daarnaast bieden we hen de mogelijkheid betrokken te zijn bij mooie projecten, zoals Moore DRV Pro. Als ondernemer in de echte economie heb je namelijk 24/7 inzicht nodig in de financiële cijfers om snel te kunnen schakelen en juiste beslissingen te nemen. Door met Moore DRV Pro processen te automatiseren heb je direct een betrouwbaar inzicht.

 

En ook voor een accountant creëert dat weer kansen. Je vervult een extra functie voor de cliënt: controller op afstand. Deze morgen belde ik bijvoorbeeld met een winkelbedrijf over de omzetdaling in een aantal productgroepen. We spraken over zijn liquiditeit, maar ook over marketing- en salesacties om het tij te keren.

 

Ambitie hebben en iets willen betekenen, is niet voldoende om je doelen te realiseren. Je moet ook de kansen krijgen. Bij Moore DRV krijg je die volop: het zit in het DNA van de organisatie.

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij Moore DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze recruiters

recruiter in accountancy
Ylva Spiekerman van Weezelenburg

Recruiter

y.spiekerman@drv.nl

+31 6 46058268

Stel je vraag

LinkedIn

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited