Wel vliegen, niet vluchten

  • 19 juli 2019
  • Tom de Rijke - Belastingadviseur

“De vorige keer schreef ik dat het ‘lezen’ van mensen te vergelijken is met het op verschillende manieren bereiden van een bord pasta. Om te voorkomen dat nog meer collega’s mij zullen aanspreken op mijn ‘Italiaanse gedoe’, zie ik mijzelf dit keer genoodzaakt een ander thema aan te halen dat iedereen nauw aan het hart ligt: vakantie!

 

Met het naderende vakantieseizoen zijn veel van ons er mee bezig: het plannen van de reis. Waar de één op goed geluk de auto instapt en gaat rijden, maakt de ander er haast een postdoctorale studie van de beste en als het even kan ook de meest goedkope, we blijven toch Nederlanders, vlucht te kiezen.

 

Zoals jullie hoogstwaarschijnlijk al aan de foto bij dit stukje tekst hebben gezien, zijn wij gedurende de laatste groepssessie van het Personal Development Programma ook druk bezig geweest met vliegen. De training stond in het teken van situationeel leidinggeven en het geven/ontvangen van feedback. Bij het gooien van de papieren vliegtuigen bleek in eerste instantie dat de meeste vliegtuigen, vooral die van mensen zonder kinderen, nog wel voor wat verbetering vatbaar waren. Diegenen die wel een degelijk luchtvaartuig wisten te produceren, konden de minder fortuinlijke onder ons aan de hand van hun eerste poging coachen. Belangrijke les geleerd: hoe meer ruimte voor verbetering, hoe intensiever de coaching!

 

Van vliegen was dus sprake, maar van vluchten zeker niet. Daar zorgde de trainingsacteur, met wie wij in gesprek gingen, wel voor. Aan de hand van verschillende situaties, die wij in de praktijk als lastig ervaren, mochten wij een feedbackgesprek voeren met verschillende ‘personages’. De interactie met de acteur liet ons zien hoe onze verbale én non-verbale communicatie invloed heeft op dit soort gesprekken. Confronterend, maar daardoor erg leerzaam.

 

Met de opgedane kennis en enkele (individuele) tips van onze coach, Mathilde Geudeke, richten wij ons op het jaarlijkse interbellum dat ook wel ‘de zomervakantie’ wordt genoemd. Iedereen die nog op pad gaat, wens ik een stressvrije reis en vakantie toe.

 

O ja, ook ik ga er nog even tussenuit. Naar Italië.”

 

Lees ook deze eerste blog van Tom over dit programma: ‘Pasta koken voor gevorderden’

Of lees verder in de laatste blog van Tom over dit programma: ‘Fino alla fine’

FacebookTwitterLinkedIn

Wil je meer weten over het werken bij DRV?

Stel hieronder jouw vraag, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  

Onze recruiters

MOORE An independent member firm of Moore Global Network Limited