Bij DRV werken ruim 70 fiscalisten, verspreid over onze vestigingen in Zuidwest-Nederland, die zich iedere dag weer inzetten voor hun cliënten in de echte economie. Deze cliënten zijn vaak eigenaren of bestuurders van familiebedrijven, (middel)groot en nationaal en internationaal opererend. Dat vergt een speciale aanpak in belastingadvies en begeleiding van fiscale zaken. De structuur van het familiebedrijf vraagt om een fiscalist die meedenkt, kansen ziet, risico’s onderkent en deze ook durft te benoemen. Vanaf het begin van je fiscale carrière bij DRV zit je met de ondernemer aan tafel. Jij kan als fiscalist het verschil maken!
Werken als fiscalist voor cliënten in de echte economie
DRV werkt voor een grote en gevarieerde groep cliënten in diverse sectoren. Doordat we dicht bij de ondernemer staan, pikken we vaak signalen op van situaties die aandacht behoeven. Denk bijvoorbeeld aan een cliënt die in ondertrouw is gegaan, maar nog niet de huwelijkse voorwaarden heeft geregeld. Of aanstaande investeringen in het bedrijf waar fiscale voordelen of subsidies voor zijn. Juist het persoonlijke contact met cliënten is belangrijk om de uiteenlopende situaties goed in te kunnen schatten. Daarnaast verzorgen we per jaar ruim 20.000 fiscale aangiftes.
Afwisselend werk met veel ontwikkelingsmogelijkheden
Als fiscalist bij DRV beantwoord je fiscale vraagstukken die cliënten, maar ook collega’s, hebben naar aanleiding van hun werkzaamheden. Denk aan vragen op het gebied van herstructureringen, nalatenschap, transfer pricing, btw en internationale vraagstukken. Omdat je daarnaast adviserend, begeleidend en uitvoerend werkt is geen enkele werkdag hetzelfde. Jouw werkzaamheden hebben daadwerkelijk impact voor onze cliënten. Als fiscalist werk je veel samen met je directe collega’s, maar ook collega’s van andere praktijken. Je leert daarom veel van je collega’s en kan je optimaal ontwikkelen fiscalist en specialist op jouw vakgebied.
De fiscale praktijk bij DRV
Op al onze vestigingen hebben we een team met fiscalisten. Over het algemeen werk je voor cliënten van de eigen vestiging. Is er echter specialistische kennis (bijvoorbeeld over een bepaalde sector of een bepaalde dienstverlening) nodig? Dan vragen collega van een andere afdeling of vestiging je om te helpen of de opdracht over te nemen. Regelmatig komen de fiscale afdelingen per regio samen voor het fiscaal overleg. Tijdens dit overleg wordt kennis uitgewisseld over specifieke wet- en regelgeving die bijvoorbeeld onlangs is gewijzigd, worden cases met elkaar besproken en worden afspraken gemaakt over eenduidige werkwijzen.
Ontwikkelingsmogelijkheden voor fiscalisten
Nog een reden om te kiezen voor DRV als fiscalist zijn de educatiemogelijkheden. Wij stellen je continu in staat om je vaktechnische kennis goed bij te houden en waar mogelijk te verrijken. Dat doen we onder meer door het organiseren van webinars en periodieke vaktechnische bijeenkomsten. Zo leer je collega’s van andere vestigingen persoonlijk beter kennen en vergroot je je netwerk binnen DRV.
Ook krijg je alle ruimte om je te specialiseren in een onderdeel van de belastingwetgeving. De diverse specialisten binnen onze fiscale praktijk combineren algemene kennis met een specialisatie voor een onderdeel van de belastingwetgeving. Denk bijvoorbeeld aan omzetbelasting, pensioenen, vennootschapsbelasting, schenk- en erfbelasting, maar ook aan internationale belastingwetgeving en financiële planning.
“Binnen DRV besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Ik kan wel zeggen dat ik echt alle ruimte heb gekregen om mezelf te bewijzen, te leren en ook mee te denken bij belangrijke vraagstukken en projecten.”
Mariëlle Spuijbroek – partner en fiscalist
Softwarepakketten
We communiceren steeds meer online met onze cliënten, dit doen we in onze cliëntenportal DRV Online. Aangiftes worden, na het opstellen in het online aangiftepakket Fiscaal Gemak, digitaal beschikbaar gesteld en er wordt online om goedkeuring van de stukken gevraagd, waarna de aangifte automatisch wordt ingediend bij de Belastingdienst. Ook worden stukken uitgewisseld om de aangifte goed op te kunnen stellen en zo wordt tevens een online dossier opgebouwd.